Eerdere producties

Onze jubileumproductie: Michiel de Ruyter de Musical

Ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum in 2020 heeft Muziektheater Zeeland een eigen geschreven musical Michiel de Ruyter gemaakt. In november 2021 is deze musical uiteindelijk in de grote Zeeuwse theaters in première gegaan. Dit bekende Zeeuwse theatergezelschap heeft met deze keuze een ongeëvenaarde uitdaging op zich genomen, niet in de laatste plaats doordat de musical anderhalf jaar later dan gepland uitgevoerd kon worden, wegens de wereldwijde Covid-19 pandemie.

Het verhaal van Michiel

Daan en Roos zijn met hun ouders in het museum. Omdat ze liever op eigen tempo de kunstwerken willen bekijken spreken ze af dat ze apart van hun ouders het museum gaan ontdekken. Bij een schilderij van een stervende Michiel de Ruyter gebeurt er iets vreemds. Michiel wenkt hen en Daan en Roos “verdwijnen” als het ware in het schilderij.

Michiel vertelt de kinderen zijn levensverhaal dat start met de belofte aan zijn vrouw op hun huwelijksfeest om aan wal te blijven. Door een op handen zijnde oorlog met Engeland moet hij deze belofte meteen breken. Ook daarna kan Michiel de druk vanuit de Republiek niet weerstaan. Hij wordt admiraal van de vloot wat een grote rivaliteit met Cornelis Tromp veroorzaakt. Telkens als Michiel na weer een gewonnen slag denkt dat zijn taak op zee is volbracht, wordt hij als speelbal van politiek en strijd tussen de Staats- en Oranjegezinden gebruikt om wederom de vloot aan te voeren. Dit gegeven zorgt voor spanning, afgunst en strijd in het leven van Michiel en zijn gezin.

In de jaren ervoor zijn o.a. de volgende musicals opgevoerd:

MuZe producties poster (1)