Artistieke staf

Zonder onze artistieke staf zou onze vereniging niets zijn. De ideeën van deze fantastische mensen maken elke voorstelling en productie tot iets heel bijzonders. Vernieuwend, verrassend, spectaculair en gestructureerd, het begint allemaal in de knappe koppen van deze mensen.


Dirigent

Hans
Hans Laureyn

De Vlaamse dirigent Hans Laureyn Heeft voor onze jublileumproductie wel een heel speciale rol: hij zal de meesterstukken zelf componeren.
Hij vond zijn inspiratie hiervoor onder meer in een bezoek aan Chatham waar een van de meest legendarische zeeslagen uit de Nederlandse geschiedenis heeft plaatsgevonden. De spiegel staat centraal in de muziek. De spiegel van het vlaggenschip van de Engelse vloot gold voor Michiel de Ruyter als grootste triomf. In het verhaal van de musical geeft die spiegel ook het begin aan van het onheilspellende einde.
Naast een scheepsterm geldt ‘een spiegel’ ook in de muziek als belangrijke term. In de compositie van Laureyn zal de muziek ook steeds gespiegeld worden op allerlei manieren. Verder laat de componist weten dat de muziek een evenwicht zal bieden tussen enerzijds de ruwheid van de zee en het zeemansleven en anderzijds de angst en twijfel bij Michiel. Ook de innerlijke tweestrijd tussen Michiels verantwoordelijkheden om het land te dienen en zijn nood aan rust binnen de familie geldt als belangrijk contrast.

Hans behaalde aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel verschillende eerste prijzen en meesterdiploma’s. Hij studeerde orkestdirectie bij Avi Ostrowsky en aan de Accademia Musicale Chigiana te Siena, Italië.

Mede dankzij de inspanningen van Hans zijn er vele succesvolle producties gerealiseerd.
De meest recente voorbeelden hiervan zijn Michiel de Ruyter, Ciske de Rat, 3Musketiers, Jesus Christ Superstar, Titanic The Musical en EVITA

Ook dit jaar werkt Hans Laureyn samen met onze onvermoeibare pianist Erik Brabants. We love you Erik!


Regisseur


Hugo Segers

Hugo is, naast zijn functie als koormanager in de Muntschouwburg te Brussel, al 30 jaar werkzaam als regisseur van een grote verscheidenheid aan opera’s, musicals, theater en film.
Voor onze vereniging regisseerde hij verschillende musicals en voorstellingen. Recentelijk zijn dit Evita (2014), My Fair Lady (2015), Jesus Christ Superstar (2016) en Titanic de musical (2017).
Na ons succes van afgelopen maart met Ciske de rat: de Musical, staat Hugo dit jaar voor de uitdaging om de zelfgeschreven jubileumproductie te regisseren.


Choreograaf en regieassistent

Iris
Iris Veekens

Iris behaalde haar graad docent klassiek ballet aan de Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam en heeft zich daarnaast geschoold in moderne dans, jazzdans en musical. Zij is als choreograaf verbonden aan St. Dansz en doceert dans bij Balletstudio Free. Iris is sinds 2005 betrokken bij MuZe. Ze wordt zeer gewaardeerd en krijgt met humor en enthousiasme iedereen in beweging.
Bereid u voor op bijzondere dansstukken in Michiel de Ruyter de Musical.
Behalve voor de choreografie zorgt Iris er ook voor dat alle regie op rolletjes verloopt.


Orkest

De live muziek tijdens de voorstellingen wordt uitgevoerd door het MuZe orkest o.l.v. Hans Laureyn.